Košík je prázdny

Nakúpte ešte za a v rámci SR máte dopravu zdarma.
0,00 € / 50,00 €
Celková cena 0,00 €
s DPH

Revízie zdvíhacích zariadení

Odborné prehliadky a odborné skúšky zdvíhacích zariadení predstavujú dôležitý proces zabezpečovania bezpečnosti a funkčnosti rôznych typov zdvíhacích zariadení, ako sú výťahy, žeriavy, pracovné plošiny, zdviháky a podobne.

Odborné prehliadky a odborné skúšky, tzv. revízie vyhradených technických zariadení zdvíhacích je povinný každý prevádzkovateľ zabezpečiť v zmysle zákona Národnej rady SR č.124/2006 Z.z. a Vyhlášky MPSVR SR č. 508/2009 Z.z., §9, §13. Prevádzkovateľ zdvíhacích zariadení musí zaistiť ich bezpečnú prevádzku dodržiavaním bezpečnostno-technických požiadaviek. Lehoty odborných prehliadok a skúšok platia podľa Vyhlášky 508/2009 Z.z., ktoré sú rozdelené podľa technického zaradenia zdvíhacieho, ak technické podmienky výrobcu neurčujú kratšie lehoty.

Či už sa jedná o hydraulické zdvíhacie zariadenia s elektrickým alebo motorovým pohonom, zdvíhacie plošiny, zdvíhacie rampy, výťahy a iné, všetky typy si vyžadujú pravidelné revízie zdvíhacích zariadení vykonávané povereným revíznym technikom, ktorý preverí ich stav a bezpečnosť.

Prehliadkou a skúškou zdvíhacieho zariadenia, ktorými sa preveruje bezpečnosť technického zariadenia, je:

  • úradná skúška 
  • opakovaná úradná skúška
  • skúška po rekonštrukcií
  • montážna skúška
  • prehliadka a skúška po oprave 
  • odborná prehliadka, odborná skúška alebo iné prehliadky a skúšky v zmysle bezpečnostno technických požiadaviek podľa prílohy č.6 a 7 vyhlášky 508/2009 Z.z.

Viac o revíziách na: Revízie zdvíhacích zariadení

Viac o všeobecných informáciách o technických zariadeniach na: Vyhláška 508/2009 Z.z.

V rámci odborných prehliadok a odborných skúšok (revízií) ponúkame tiež možnosť odstránenia závady zistených pri vykonaní odborných skúšok. Súčasťou našich služieb je taktiež odborné technické poradenstvo.

Páčil sa vám článok?

Zdieľať na Facebooku