Košík je prázdny

Nakúpte ešte za a v rámci SR máte dopravu zdarma.
0,00 € / 50,00 €
Celková cena 0,00 €
s DPH

Nedeštruktívna kontrola oceľových lán

Nedeštruktívne testovanie slúži na odhalenie chýb a zistenie reálneho stavu, bez toho, aby sa nenarušilo oceľové lano. Oceľové laná sa považujú za dôležitý zdvíhací a dopravný prostriedok. Časom však dochádza k opotrebeniu a to aj napriek snahe predĺžiť životnosť mazaním. Bezpečnosť oceľových lán bola dlhodobo zanedbávaná kvôli nedostatku vedeckých a spoľahlivých skúšobných zariadení. Dnes sa však používajú bezpečnostné monitorovacie systémy, ktoré sa používajú v reálnom čase a zabezpečujú kontrolu vo všetkých systémoch a zariadeniach používajúcich oceľové lano. S rôznymi technológiami, ktoré sa dnes používajú, je možné zistiť defekty oceľových lán, ako sú zlomené drôty, opotrebenie, korózna únava, zníženie priemeru a strata prierezu. Týmto spôsobom sa úspešne zisťujú chyby a reálny stav.

Viac sa dozviete: Kontrola oceľových lán

Podniky by sa mali postarať o bezpečnostné kontroly oceľových lán v pravidelných intervaloch. Týmto spôsobom sa účinne predchádza nehodám a prestojom na pracoviskách. Bezpečnosť prevádzky je závislá od pravidelného testovania v oblastiach používajúcich oceľové laná. Tu je nedeštruktívna testovacia metóda veľmi potrebá, pretože nedochádza k poškodeniu lana, k možnému navýšeniu nákladov a prestojom na pracovisku.

Pokiaľ potrebujete nedeštruktívne skúšky oceľových lán naša spoločnosť Vám to s radosťou zabezpečí. Nezabudnite, že vďaka týmto službám sú podniky omnoho bezpečnejšie.

Ďalší článok: Práca vo výškach a nad voľnou hĺbkou

Páčil sa vám článok?

Zdieľať na Facebooku