Košík je prázdny

Nakúpte ešte za a v rámci SR máte dopravu zdarma.
0,00 € / 50,00 €
Celková cena 0,00 €
s DPH

Rozdiel medzi reťazami triedy 8,10,12 a nerezovými

Oceľové reťaze triedy 10

Sú špeciálne navrhnuté pre zdvíhanie ťažkých bremien, vďaka svojej vysokej pevnosti v ťahu, odolné proti opotrebeniu a môžu byť tiež použité na vykonávanie zložitých komplexných operácií. REŤAZE VYSOKOPEVNOSTNÉ TR.10 sú vynikajú nielen svojou pevnosťou, ale tiež hmotnosťou. Vážia len tretinu hmotnosti bežných reťazí obdobnej pevnosti, tzn. pri vyššej pevnosti nízka hmotnosť samotnej reťaze. O 25 % väčšia nosnosť oproti triede 8. Tieto reťaze z kruhovej ocele sa výborne hodia do závesov a na kotvenie. Ďalšie výhody týchto reťazí: dlhšia životnosť, jednoduchšia manipulácia, široký výber komponentov, kompatibilné s reťazami triedy 8 (komponenty triedy 10 môžu byť použité na opravu reťazí triedy 8, ale nezvýši to nosnosť reťazí).

Oceľové reťaze triedy 8

Sú vysokopevnostné reťaze, ktoré sa často používajú v rôznych priemyselných a stavebných aplikáciách. Sú vyrobené z legovanej ocele, ktorá poskytuje vysokú pevnosť a odolnosť voči opotrebovaniu. Trieda 8 znamená, že reťaz má minimálnu pevnosť v ťahu 800 N/mm². Používané pri zdvíhaní ťažkých bremien, napríklad v žeriavoch a zdvíhacích zariadeniach. Reťaze triedy 8 sú dostupné v rôznych veľkostiach a dĺžkach, aby vyhovovali špecifickým potrebám rôznych aplikácií. Priemer reťaze môže byť rôzny, od malých priemerov vhodných pre ľahšie aplikácie až po veľké priemery pre extrémne ťažké zdvíhanie.

Zaujíma vás?: História reťazí

Oceľová reťaz triedy 12

Je typ vysokopevnostnej reťaze, ktorá sa používa v rôznych priemyselných aplikáciách, kde sú potrebné vysoké nosnosti a odolnosť. Trieda 12 je jedna z najvyšších tried reťazí a ponúka výrazne vyššiu pevnosť v ťahu v porovnaní s nižšími triedami.

Výhody reťaze:

  • Vysoká pevnosť - Oceľové reťaze triedy 12 majú približne o 50% vyššiu pevnosť v porovnaní s reťazami triedy 8.
  • Materiál - Vyrobené z legovanej ocele s vysokým obsahom uhlíka, čo zvyšuje ich pevnosť a odolnosť voči opotrebeniu.
  • Povrchová úprava - Často sú tieto reťaze galvanizované alebo inak povrchovo upravené na ochranu proti korózii.
  • Teplotná odolnosť -  Sú schopné odolávať vysokým teplotám bez straty svojej pevnosti a funkčnosti.

Použitie reťazí:

  • zdvíhacie zariadenia
  • ťažný priemysel
  • námorný priemysel
  • logistika
  • doprava
  • iné

Nerezové reťaze 

Sú správna voľba pre použitie, kde je reťaz dlhodobo vystavená vlhkému prostrediu. Kvalitné nerezové reťaze odolávajú korózii aj pri stálom ponorení vo vode a sú často používané aj v potravinárskom priemysle z hľadiska zvýšených hygienických požiadaviek. Sú tiež vhodné pre nízke alebo vysoké teploty do 400 °C. Zákazník môže nenamazanú reťaz namazať mazivom vhodným pre danú aplikáciu, napr. potravinárskym mazivom.Nerezová reťaz z krátkych článkov je vhodná aj do náročných podmienok vonkajšieho prostredia, pretože je odolná voči korózii.

Viac o reťaziach: Reťaze

Páčil sa vám článok?

Zdieľať na Facebooku